Anjan Suvituuli

Hierontapalvelut Hämeenlinnassa

Vyöhyketerapia

Modernilla vyöhyketerapialla autetaan kehon omien energioiden kulkua, joka taas helpottaa paranemista, rentouttaa ja poistaa jännitystiloja keholla. Hoidolla voidaan vaikuttaa suotuisasti moniin erilaisiin sairauksiin ja myös tunnelukkoihin. Psykologinen vyöhyketerapia pohjautuu moderniin vyöhyketerapiaan ja elämänkaariterapiaan. Siinä keskitytään syvempien tunnetraumojen purkamiseen kuin modernissa vyöhyketerapiassa.

Moderni Vyöhyketerapia

Modernilla vyöhyketerapialla avataan kehoa, jotta eheyttävä tasapaino pääsee palautumaan kehoon. Keho hoitaa itse itseään, kun sille antaa mahdollisuuden. Tukoksia aiheuttavat esim. vaikeat tunneasiat, jotka ”panemme kaappiin” sen sijaan, että kävisimme ne läpi. Lukot keholla aiheuttavat aikaa myöten pahaa oloa ja erilaisia sairauksia. Modernin vyöhyketerapian avulla avataan näitä keholla olevia lukkoja. Hoidon voi ottaa myös pelkkään rentoutukseen.

Hoito kestää ½ - 2 tuntiin riippuen hoidettavan iästä (vauvasta vaariin, murkusta mummoon), kunnosta ja vaivan kroonisuudesta yms. Esim. vyöhykeratahieronta on erittäin rentouttava (esim. stressissä) ja miellyttävä tapa helliä itseään ja lahjakortin välityksellä myös läheisiään. Vyöhykeratahierontaan kannattaa varata aikaa noin 1,5 tuntia. Jos haluat käydä hoidossa vain kerran silloin tällöin, voit ottaa esim. vyöhykeratahieronnan.

Akuuttiin vaivaan voi joskus riittää yksikin hoitokerta. Jos on jokin krooninen vaiva, se voi vaatia käyntejä 5-10-15 kertaa ja riippuen siitä kuinka kauan se on ollut ja kuinka lukossa keho on. Hoito toimii myös ennaltaehkäisevästi.

Psykologinen Vyöhyketerapia

Torjutut tunnekokemukset - syntymästä tähän päivään - jäävät tukkimaan kehomme energiavirtausta ja aiheuttavat monenlaisia ahdistuksia, kipuja ja sairauksia. Jos emme pura ahdistavia tunnekokemuksiamme, ne jäävät kehomme tunnemuistiin. Sanotaan, että historia toistaa itseään. Samoin voivat nämä kohtaamattomat asiat voivat toistaa itseään jossain muodossa myöhemmin elämässä. Jos tunnistat, että samat ongelmat toistuvat elämässäsi, on todennäköisesti kysymys kohtaamattomasta traumasta.

Meillä on usein ongelmia niin parisuhteissamme kuin työpaikallakin. Peilit, joita emme suostu kohtaamaan, aiheuttavat turhia ristiriitoja ja paljon mielipahaa, jotka aiheuttavat taas lisää traumoja. Peilatessamme itseämme toisiin ihmisiin, kohtaamme omat traumamme. Trauman tiedostaminen ja siitä parantuminen helpottaa elämää huomattavasti ja keho vapautuu turhasta taakasta. Keho on luotu parantamaan itse itsensä, mutta tunnelukko voi olla este parantumiselle. Psykologinen vyöhyketerapia on hyväksi todettu hoito monien tunne-elämän ongelmien samoin kuin monien psykosomaattisten vaivojen parantamiseksi. Psykooseissa tai voimakasta psyyken lääkitystä käyttäville henkilöille PVT-terapiaa ei juurikaan ole käytetty. Heidän hoitamisensa vaatii yhteistyötä psykiatrien, psykoterapeuttien ja mielenterveystoimistojen kanssa.

Hoito kestää 2 tuntia. Hoitojakson pituudet vaihtelevat muutamasta hoidosta joihinkin kymmeniin hoitokertoihin. Vaikeimmissa tapauksissa hoitojaksot voivat kestää muutamia vuosia. Hoitojen välit vaihtelevat viikoista kuukausiin. Hoito etenee asiakkaan omilla ehdoilla ja sen mukaan, mitä asiakas haluaa hoidoissaan saavuttaa.

Etusivulle